Els infants de la Parròquia Claret celebren la Jornada de la Paraula de Déu

23/01/2023
Galeria de fotos: 

Aquest diumenge 22 de gener, a la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret, hem celebrat la Missa Familiar, com cada quart diumenge de mes, en el marc de la Catequesi Familiar.

La Missa familiar és una Eucaristia adaptada als infants en què els nens i les nenes dels diferents grups de la Catequesi Familiar, juntament amb les seves famílies, agafen el protagonisme, amb l’objectiu que es familiaritzin i siguin més conscients de cada un dels moments de la celebració, amb la mirada posada en el dia que rebran la Primera Comunió.

Uns dies abans, en la sessió grupal amb les seves catequistes, els infants, especialment els de 2n any, reflexionen sobre diversos aspectes de la vida quotidiana i, a banda del treball de les fitxes de catequesi, també preparen la Missa Familiar.

Hi fan diverses aportacions:

-      Demanar perdó per tot allò en que no han actuat prou correctament i comprometre’s a millorar;

-     Mirar al seu entorn per veure les necessitats de la gent i preparar les pregàries que recullin aquestes demandes;

-     Aportar objectes de la vida quotidiana en el moment de l’ofertori com a símbols d’estimació;

-        Donar les gràcies per tot el que tenim de bo en les nostres vides.

Per altra banda, coincidint amb la celebració de la Jornada de la Paraula de Déu, al final de l’Eucaristia l’equip de catequistes ha lliurat als nens i nenes de 1r any de Catequesi un exemplar del Nou Testament, de l’Editorial Claret, traduït pel Pare Jaume Sidera, membre de la Comunitat Claretiana de Lleida.

Aquesta acció, que es duu a terme al mes de gener, a la nostra parròquia des de fa uns quants anys, té com a objectiu que cada infant i les seves famílies tinguin al seu abast la lectura dels Evangelis. En les properes sessions de Catequesi se’ls ensenyarà a buscar els diferents passatges dels Evangelis i se’ls animarà a llegir-los i a comentar-los amb la família per conèixer millor la vida de Jesús com a font d’inspiració per a una vida adulta plena d’AMOR, VERITAT, PAU I SOLIDARITAT.