És Nadal – Jesús ha nascut!!!

30/12/2021
Galeria de fotos: 

Un any més, a la Parròquia de St. Antoni Maria Claret, el P. Nemesi Solà i el P. Dion Paskalis han concelebrat la Missa del Pollet. El passat divendres 24 de desembre, com ja és tradició, però sense oblidar les mesures de prevenció de la covid-19, els infants dels grups del 1r i 2n any de la Catequesi Familiar i els del MIJAC, juntament amb les famílies i els equips de catequistes i animadors, hem compartit la joia del Naixement de Jesús.

Durant tota la celebració el protagonisme recau en els infants. Primer en els del MIJAC, que caracteritzats en els diferents personatges, han representat els fets de la Nit de Nadal, el moment del Naixement de Jesús, l’anunci de la seva arribada al món i la visita dels Reis d’Orient. A continuació els joves que, a través de la lectura del conte Quan el vent apagà la llum, han reflexionat sobre la importància de mantenir sempre una flama encesa perquè els nostres valors cristians no s’apaguin mai i siguin ben vius a totes les llars i a la societat, igual que la llum de Nadal als nostres cors.

En el moment de l’Ofertori, els nens i les nenes que es preparen per rebre la Primera Comunió ens han parlat del que significa que Jesús estigui entre nosaltres i quin és el seu missatge. Han ofert unes plantes aromàtiques de les nostres terres –una menta, una orenga, un julivert, un espígol (o lavanda), un romaní i una farigola–, d’ús habitual a totes les cases, gràcies a la saviesa popular i a costums mil·lenaris. Les han portat fins al pessebre com a símbol de l’aroma i les propietats sanadores amb què el món sencer s’impregna gràcies a l’arribada de Jesús. I, al mateix temps, han volgut retornar a la natura tots els regals i els béns que al llarg dels segles ella ens ha concedit en forma de valors universals:

PACIÈNCIA, RESPONSABILITAT/CORRESPONSABILITAT, SENZILLESA, COMPROMÍS, GRATITUD, GENEROSITAT, PAU, ESTIMACIÓ, SERENOR, CONVIVÈNCIA, BON TRACTE, HARMONIA, GERMANOR, IGUALTAT, RESPECTE, TOLERÀNCIA, ESPERANÇA, VERITAT, EMPATIA, SINCERITAT, FORTALESA, AMABILITAT, HUMILITAT, SOLIDARITAT, SILENCI, PRUDÈNCIA, PERDÓ, COOPERACIÓ, SOSTENIBILITAT, JUSTÍCIA, LLIBERTAT, CONFIANÇA, ESFORÇ, AMISTAT, DIVERSITAT.

Els infants i adolescents manifesten la seva voluntat d’assemblar-se a Jesús. Per això, des de la parròquia, a través de les diferents activitats en què participen, se’ls anima a fer realitat i a viure tots aquests valors no només durant les festes de Nadal, sinó cada dia: a casa, a l’escola, a catequesi, en les competicions esportives, en els jocs, en les estones de lleure amb els amics i amigues...

La Missa del Pollet ha finalitzat amb l’obsequi a les persones assistents de la recordança de Nadal elaborada pel MIJAC, mentre cantant Les dotze van tocant hem desitjat a tothom un Bon Nadal i un any 2022 ple de SALUT I AMOR per a tothom.

Isabel Hornos