Final de Curs de la Catequesi Familiar

07/06/2021
Galeria de fotos: 

Aquest mes de maig, a la Parròquia Sant Antoni M. Claret s’han celebrat 5 cerimònies de Primera Comunió, en les quals han combregat un total de 18 infants (7 nenes i 11 nens).

La Primera Comunió esdevé la culminació d’un procés de dos cursos de Catequesi Familiar, que és el mètode de preparació que des de fa força anys es porta a terme a la parròquia de St. Antoni M. Claret. És una catequesi, com bé diu la paraula, familiar, i molt participativa que permet als pares i mares tenir un paper actiu en el procés de formació religiosa dels infants.

Agraïm el compromís de totes les famílies, que han expressat la seva voluntat d’oferir als seus fills i filles una formació religiosa basada en els valors cristians que Jesús ens va transmetre, i la constància al llarg de tot el curs, malgrat les restriccions per fer trobades presencials amb els infants, a causa de la pandèmia de covid-19.

Aquesta setmana s’ha dut a terme la reunió d’avaluació final de catequesi, en què els pares i mares han fet una valoració molt positiva de tot el procés d’aprenentatge, fent èmfasi en la capacitat d’adaptació de l’equip de catequistes i de la parròquia per fer-los arribar l’Evangeli, els materials i els continguts a treballar en cada sessió, així com per distribuir els infants en  grupets molt reduïts i fer sessions amb totes les mesures de seguretat i prevenció de la covid-19. Així mateix, han valorat molt positivament les celebracions de la Primera Comunió, viscudes plenament en família.

Us compartim l’escrit següent, enviat a través de correu electrònic per un pare que no va poder assistir a la reunió, i que ens sembla que testimonia la labor que entre tots hem dut a terme:

“Us volia fer arribar aquestes quatre ratlles per poder-vos fer arribar la nostra valoració.
En primer lloc agrair-vos pel treball, dedicació i esforç que feu i sobretot l'equip de catequistes, moltes gràcies per la vostra tasca, i més aquests darrers temps amb la capacitat que heu tingut d'adaptació i trobar solucions per continuar amb la catequesis i les comunions.
En aquest sentit, em sembla bé la forma de fer la catequesis familiar; és una bona forma de compartir-ho amb la nostra filla i anar forjant els seus valors, on veu que el compromís es per part de tots i que tots hem de fer un treball per aconseguir un objectiu. Per tant, molt bé.
La preparació de la comunió també m'ha semblat correcta. Segur que hi ha algun aspecte a millorar però la nostra valoració és del tot positiva.
Reitero el nostre agraïment i ens anem veiem per l'església”.            (G.P.)

Des de la parròquia no volem deixar passar l’ocasió d’agrair a totes les famílies la confiança que heu dipositat en nosaltres, en la nostra manera de transmetre l’Evangeli, el missatge d’AMOR de Jesús i un model de vida basat en l’ESTIMACIÓ plena. 

I amb el goig d’haver fet entre tots i totes aquets valuós treball conjunt, comencem ara el període estival amb el convenciment que aquesta tasca té un llarg recorregut. Recarregarem les piles durant les vacances, tot esperant el mes de setembre, en què celebrarem una altra cerimònia de Primera Comunió, amb un grupet de 6 infants que per diferents motius no han pogut combregar al maig.

Així mateix, informem que durant la segona quinzena de setembre obrirem el període d’inscripcions d’infants (de 3r de Primària), per començar un nou cicle de Catequesi Familiar.     

L’equip de catequistes                                                                                      Juny 2021