En torno a la Palabra

Diumenge XXVI de durant l'any

El Senyor fa justícia als oprimits

Sin definir

Diumenge XXIV de durant l'any

Ara hem d’alegrar-nos i fer festa

Avui tenim el capítol 15 de l’Evangeli de Lluc. Son les tres paràboles de l’ovella perduda, la moneda retrobada i el fill pròdig. S’ha dit que el capítol 15 de Lluc és la síntesi de tot l’evangeli. Jo diria que és el batec més potent de l’evangeli de la misericòrdia.

Sin definir

Diumenge XXIII de durant l'any

Ningú de vosaltres pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té

Cap a la fi del camí de Jesús a Jerusalem se li han anat afegint molta gent. Als ulls dels deixebles això podia ser el precedent d’un gran triomf messiànic a Jerusalem.

Ja des l’inic del camí, Jesús havia anat advertint que anaven a Jerusalem on ell havia de patir empresonament, humiliacions, sofriments i mort violenta de part de les autoritats religioses, i al tercer dia ressuscitaria.

Sin definir

Diumenge XXII de durant l'any

Els darrers seran primers

Un fariseu principal ha invitat Jesús a dinar. Entre els invitats hi ha també una colla de fariseus. Jesús accepta. Sap ben bé on es fica però se sent lliure. Els presents observen Jesús. Ell simplement comenta les presses que alguns tenen per ocupar els primers llocs i també dona un consell a l’amfitrió. Son dues lliçons: una sobre la humilitat i altre sobre la generositat.

Sin definir

Diumenge XXI de durant l'any

S’asseuran a taula en el Regne de Déu

L’Evangelista Lluc ens segueix acompanyant en el camí de Jesús a Jerusalem. Tot fent camí el Mestre passa per viles i pobles on segueix anunciant el Regne de Déu.

Sin definir

Diumenge XX de durant l'any

He vingut a calar foc a la terra!

No és que el foc sigui una paraula amable en aquests dies que venim de grans calorades i d’espantosos incendis. Aquí estem en el llenguatge dels símbols.

Situem-nos. Som encara en el camí de Jesús a Jerusalem. No perdéssim de vista que aquí, en la pujada a Jerusalem, l’evangelista Lluc fa una repassada de les grans lliçons de l’evangeli per als seguidors i testimonis.

Sin definir

Diumenge XIX de durant l'any

Feliços els qui el Senyor troba vetllant...

En el camí de Jesús a Jerusalem Lluc ens obsequia amb un seguit d’ensenyaments bàsics.

Sin definir

Diumenge XVIII de durant l'any

On hi ha el teu tresor allí hi haurà el teu cor

El missatge d’avui tots ens el sabem bé: l’afany desmesurat de béns embafa el cor, no el deixa glatir al seu aire i la felicitat no hi pot entrar. I resulta que la humanitat no glateix bé perquè hi ha un afany desmesurat de riqueses a mans dels uns que destrueix el món dels uns i dels altres.

Sin definir

Diumenge XVII de durant l'any

El Pare del cel donarà l’Esperit Sant als qui li demanin

En pregar, a qui ens hem d’adreçar, al Pare o al Fill o a l’Esperit Sant? És a Déu a qui ens adrecem, el Pare, la seva Saviesa i el seu Esperit.

Sin definir

Diumenge XVI de durant l'any

Maria ha escollit la millor part

En els comentaris a aquest evangeli ens hem acostumat a centrar-nos en la frase de Jesús: “Maria ha escollit la millor part” que, per cert, durant segles s’ha tendit a llegit com una contraposició entre la vida activa i la contemplativa.

Anem per passos: en les lectures d’avui hi veig tres punts importants de l’Evangeli: l’acolliment, la millor part, el lloc de la dona.

L’acolliment

Sin definir

Páginas

Suscribirse a RSS - En torno a la Palabra