En torno a la Palabra

Diumenge I de Quaresma

La quaresma dels arbres

Avui comença la sisena ronda anual en les meves cartes amigues de cada diumenge. I no és que el meu ADN sigui la persistència. Això és un regal del Pare... i també regal teu com de tots els qui ho aneu seguint. Doncs bé, Avui podem celebrar aquest aniversari amb un regal d’alta qualitat: L’aliança de Déu amb el seu poble i amb tots nosaltres.

Sin definir

Diumenge VI de durant l'any

Confinats!

Mai hauríem pensat la força d’aquesta paraula. A tots ens toca de prop i sobre tot a alguns els ha resultat i els resulta dramàtic.

Sin definir

Diumenge V de durant l'any

Més paciència que el sant Job!

En la primera lectura de la missa d’avui ens trobem amb Job, l’home de la paciència. No ho deixem així. El tema, més que la paciència de Job, és la seva relació amb Déu des del sofriment. Predominava la creença que Déu és aquell que beneeix amb béns temporals la fidelitats dels homes i maleeix la maldat amb malastruguesa i misèria.

Sin definir

Diumenge IV de durant l'any

Què vol dir això?

Davant una persona que ens crida l’atenció per l’autenticitat i la creativitat de les seves paraules, com reacciones?

Sin definir

Diumenge III de durant l'any

Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes

A partir d’aquest diumenge fins Dimecres de Cendra ens retrobem amb l’evangeli de Marc. Fou el primer dels evangelistes i es nodrí de la tradició boca a boca rebuda dels Apòstols i altres testimonis de Crist.

Sin definir

Diumenge II de durant l'any

Mireu l’Anyell de Déu!

Et sona aquesta expressió? La fas teva tres vegades sempre a punt de combregar. I el celebrant te’l presenta en el pa consagrat fet nodriment de vida: Mireu anyell de Déu!

L’anyell immolat per famílies a Egipte la nit de l’alliberament de l’esclavatge d’Israel prefigurava el Messies Jesús que seria immolat a la creu i ressuscitaria. L’Anyell esdevindria aliment de salvació per a tots nosaltres.

Sin definir

Baptisme del Senyor

Rebeu l’Esperit Sant!

Amb molta alegria hem estat celebrant la vinguda de Jesús al món. Tot començava en l’anunci a Maria. El protagonista en fou l’Esperit Sant: “L’Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra”.

Sin definir

L'Epifania del Senyor

Epifania: manifestació de Jesús el Messies a tots els pobles del món

Quan jo era petit demanava als reis una bicicleta. Un any i un altre la bicicleta no arribava. Potser era que no feia prou bondat, finalment vaig saber que els pares eren els reis i es clar, l’economia no donava per a tant. Des d’aquell temps la meva visió sobre els Mags de l’Orient ha anat evolucionant, sortosament a la llum dels texts bíblics.

Sin definir

Diumenge II de Nadal

“Que il·lumini la mirada interior del vostre cor”

Avui el missatge bíblic va de fondària, de molta fondària. Tant que per a captar-lo no ens serveix tant la reflexió teològica com la vivència en directe del do de Déu. Per la vivència se’ns pot il·luminar la ment, el nostre camp teològic. A partir de la vivència d’una amistat fonda podem conèixer millor la persona amiga. O sinó pregunteu-ho a Teresa d’Àvila o a tants homes i dones que han besllumat la fondària de l’Amor de Déu a partir de deixar-se estimar.

Sin definir

La Sagrada Família

El noi creixia i es feia fort i entenimentat...

Aquest dies se’ns ha parlat molt de la conjunció dels astres Júpiter i Saturn amb una brillantor sorprenent, fenomen que no s’ha donat des de fa 600 anys i alguns diuen que també fa 2000 anys uns mags d’Orient en aquest fenomen lluminós hi van veure l’estrella del Messies. Sigui com sigui jo he observat en la Sagrada Família de Natzaret la confluència de dos textos estel·lars:

Sin definir

Páginas

Suscribirse a RSS - En torno a la Palabra